Zelf ontwikkelings onderwijs
Image default
Bedrijven

Goede voornemens, welke heb jij?

Er zijn natuurlijk een heleboel goede voornemens te bedenken. Misschien zeg je wel, tegenwoordig alweer een cliché, dat je goede voornemen is om geen goede voornemens te hebben. Eigenlijk jammer, want goede voornemens kunnen best werken. Alleen schijnt 1 januari, in tegenstelling tot wat je misschien zou denken, dan weer net niet het juiste moment te zijn.

Wanneer beginnen?

Januari is zoals gezegd, niet altijd het goede moment. Sommige mensen zeggen dat september een goed moment is. Dan ben je vermoedelijk fit en uitgerust van een vakantie. Dus heb je weer meer helder wat je precies wil. Maar, heel eerlijk gezegd? Er is maar één persoon, die weet wat het goede moment is. Dat ben je natuurlijk zelf. Als je goed luistert naar jouw innerlijke stem, hoor je vanzelf wanneer het moment aangebroken is, om met een goed voornemen te beginnen.

Soorten goede voornemens

Er zijn een heleboel goede voornemens te bedenken. Ben jij op zoek naar inspiratie? Denk dan aan bijvoorbeeld onderstaande voorbeelden van goede voornemens:

  • Elke dag minimaal 6 glazen water drinken
  • Elke dag een half uur buiten wandelen
  • Twee keer in de week hardlopen
  • Elke dag 500 gram groenten eten
  • Elke dag 2 stuks fruit eten
  • Elke dag 7,5 uur slapen
  • Elke dag een half uur mediteren

Weight Watchers opzeggen

Een goed voornemen kan ook zijn, dat je iets niet meer doet. Je kunt bijvoorbeeld dus Weight Watchers opzeggen als een goed voornemen zien. Zeker als het voor jou niet blijkt te werken. Het voordeel van Weight Watchers opzeggen, is bovendien dat je geld bespaart. Weight Watchers opzeggen, kan dus wel degelijk positief zijn.

Een goed voornemen die gericht is op minderen kan ook zijn: maximaal één ongezond iets snaaien per dag. Er bestaan ook voornemens om iets niet te doen, dus bijvoorbeeld: niet snoepen. Deze voornemens zijn echter niet aan te raden. Waarom? Het nadeel is namelijk dat wij mensen op de één of andere manier het woordje ‘niet’ niet goed opslaan. Het welbekende ‘denk niet aan de roze olifant’ dus. 

Kortom wil je beginnen aan een goed voornemen? Doe dat dan vanuit jouw innerlijke stem en houd het positief.